Vše, co potřebujete:
- Pak Choi
- Kuřecí prsa (nakrájená na nudličky)
- Sezamový olej
- Ústřicová omáčka
- Sojová omáčka
- Červená kari pasta
- Arašídový olej / Slunečnicový olej
- Rýžový papír
- Sezamová semínka
Čerstvé limetková
Marináda na kuře (lze udělat den předem - nebo 2 hodiny předem)
- Ve směsi 1:1
- Sezamový olej
- Ústřicová omáčka
- Sojová omáčka
Příprava kuřete:
- Ve woku zahřejte arašídový olej/slunečnicový olej.
- Na oleji orestujte červenou kari pastu (dávkování podle toho, jak silnou ji chcete).
- Kuře nasypte na malé kostičky - nebo nudličky do woku
- Kuře dobře opečte
- Vyjměte kuře
- Do woku přidejte nahrubo nakrájené pak choi a orestujte.
Rýžový papír jako základ / možnost podávání
- Nalijte do pánve wok dostatečné množství oleje.
- Olej zahřejte asi na 180 stupňů – arašídový nebo slunečnicový olej
- Když je olej dostatečně horký, rýžový papír začne bublat do 2 sekund.
- Pokud není olej dostatečně horký, rýžový papír nebude bublat.
- Když rýžový papír vybublá, ihned jej opět sejměte z woku.
Info: Rýžový papír můžete nařezat na všechny různé velikosti.
Servírování
- Položte několik kousků Pak Choi na kousek rýžového papíru a poté několik kousků kuřete.
- Nakonec vymačkejte trochu čerstvé limetky
- Posypte sezamovými semínky
- A nyní můžete podávat.