Rýžový papír s kuřecím masem a Pak Choi



Vše, co potřebujete:

  • Pak Choi 
  • Kuřecí prsa (nakrájená na nudličky)
  • Sezamový olej
  • Ústřicová omáčka
  • Sojová omáčka
  • Červená kari pasta
  • Arašídový olej / Slunečnicový olej
  • Rýžový papír
  • Sezamová semínka

Čerstvé limetková

Marináda na kuře (lze udělat den předem - nebo 2 hodiny předem)

  • Ve směsi 1:1
    • Sezamový olej
    • Ústřicová omáčka
    • Sojová omáčka

Příprava kuřete:

  1. Ve woku zahřejte arašídový olej/slunečnicový olej.
  2. Na oleji orestujte červenou kari pastu (dávkování podle toho, jak silnou ji chcete).
  3. Kuře nasypte na malé kostičky - nebo nudličky do woku
  4. Kuře dobře opečte
  5. Vyjměte kuře
  6. Do woku přidejte nahrubo nakrájené pak choi a orestujte. 

Rýžový papír jako základ / možnost podávání

  1. Nalijte do pánve wok dostatečné množství oleje.
  2. Olej zahřejte asi na 180 stupňů – arašídový nebo slunečnicový olej
  3. Když je olej dostatečně horký, rýžový papír začne bublat do 2 sekund.
  4. Pokud není olej dostatečně horký, rýžový papír nebude bublat.
  5. Když rýžový papír vybublá, ihned jej opět sejměte z woku.

Info: Rýžový papír můžete nařezat na všechny různé velikosti.

Servírování

  1. Položte několik kousků Pak Choi na kousek rýžového papíru a poté několik kousků kuřete.
  2. Nakonec vymačkejte trochu čerstvé limetky
  3. Posypte sezamovými semínky
  4. A nyní můžete podávat.

IMG_7596_1800x2400_crop_center

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz