Co budete potřebovat (porce pro 4 osoby):
- 400g rizoto rýže
- 600g Kuřecí prsní řízky
- 300g Tygří krevety
- 300g dalších korýšů (např. mušle, chobotnice)
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 3 rajčata
- 4 artyčoková srdce
- 150g hrášek
- ½ kostky zeleninového vývaru
- 3-4 nitě šafránu
- Mořská sůl a pepř
- 2 polévkové lžíce čerstvě nasekanou petrželkou
- Olivový olej
Postup:
- Všechny ingredience by měly být očištěny a nakrájeny na požadované kousky - pokud používáte čerstvé mušle, měly by být také nejprve spařeny. Pokud používáte syrové královské krevety, měly by být nejprve uvařeny a poté vyjmuty z pánve.
- Pánev na paellu položte na střední teplotu a přidejte trochu olivového oleje.
- Kuřecí kousky orestujte s česnekem a přidejte papriku a rajčata.
- Nechte to několik minut povařit.
- Přidejte asi 1 litr vody, kostku vývaru a šafrán.
- Když se vaří, přidejte rýži a nechte pokrm dusit asi 10-12 minut.
- Nezapomeňte misku několikrát promíchat.
- Do misky přidejte všechny korýše, hrášek a artyčoková srdce a zahřívejte asi 10 minut.
- Dochutíme solí a pepřem.
Dobrou chut!