Super chutný wok s udon nudlemi, hovězím masem, jarní cibulkou a Pak Choy, Pak Choi nebo Bok Choy - ano, drazí má mnoho jmen. Pokrm je ochucen česnekem a chilli a doplněn arašídy.
Co budete potřebovat (porce pro 4 osoby):
- 1 svazek jarní cibulky
- 4 ks mrkve
- 400 g Pak Choi
- 3 stroužky česneku
- 1 kus zázvoru
- 1 kus chilli
- 300 g udon nudlí (alternativně vaječné nudle nebo rýžové nudle)
- 60 g omáčky hoisin
- 500 g mletého nebo nakrájeného hovězího masa
- 50 ml sójové omáčky
- 50 g arašídů
- limetkové listy
- olej (dle potřeby)
Postup:
Připravte si ingredience:
- Mrkev nakrájíme na tyčinky.
- Jarní cibulky nakrájíme na tenké půlkolečky.
- Pak Choi nakrájejte a nahrubo nasekejte.
- Česnek nasekejte nebo prolisujte na malé kousky.
- Zázvor nastrouháme co nejjemněji.
- Chilli nasekejte co nejjemněji.
Dejte vařit nudle:
- Dejte do varu velký hrnec s vodou.
- Nudle vařte na pánvi s vodou 2-3 minuty.
- Po uvaření uložíme cca. 1 dl vroucí vody.
- Smíchejte nudle s uloženou horkou vodou a omáčkou Hoisin.
- Nasaďte víko a nechte je odstát.
Wok :
- Zahřejte wok a nalijte do něj trochu slunečnicového oleje na cca. 1 min.
Smažte mrkev po dobu 4-6 minut. - Přidejte pak choi, česnek, zázvor a případně limetkové listy podle chuti s trochou soli.
- Když se smaží na vysoké teplotě po dobu 2-4 minut, vyjměte zeleninu v misce.
- Znovu zahřejte wok s novým slunečnicovým olejem.
- Smažte hovězí maso 4-6 minut. na plném ohni a poté přidejte sójovou omáčku a zeleninu z misky.
- Smažte společně cca. 1 min.
- Poté přidejte nudle do woku a míchejte 1 minutu na středním plameni.
Servírování:
- Pokrm naaranžujte na talíř a posypte chilli a arašídy.
Dobrou chuť!