Kuřecí maso inspirované Asií a zeleninou restované s omáčkou Teriyaki
Co budete potřebovat (porce pro 4 osoby):
- 400 gramů kuřete (bez vody nebo slaného nálevu)
- 500 gramů rýžových nudlí
- 1/2 hlavičky brokolice
- 3 velké mrkve
- 6 stroužků česneku, nasekaných nahrubo
- 1/2 papriky
- Napa zelí
- 3 lžíce oleje (řepkový/slunečnicový)
- 1 lžíce sezamového oleje
- 2 lžičky kmínu
- 1 lžička kajenského pepře
- 4 polévkové lžíce teriyaki omáčky
- 1 polévková lžíce sojové omáčky
- Sůl podle chuti
Postup:
- Začněte předvařením rýžových nudlí a poté je důkladně opláchněte studenou vodou. Veškerou zeleninu nakrájejte na vhodné velikosti.
- Smíchejte olej se sezamovým olejem a česnekem. Smíchejte teriyaki a sójovou omáčku v misce.
- Začněte rozehřátím oleje a poté opečte kuře.
- Po uvaření přidejte zeleninu a vařte, dokud nedosáhne požadované měkkosti (10–15 minut).
- Smíchejte rýžové nudle a omáčku teriyaki se sójovou omáčkou. Jakmile se dobře spojí, přidejte papriky a jídlo je hotové.
Dobrou chuť!