Recept na přípravu hovězího masa s bazalkou v HOT WOK
Co budete potřebovat (porce pro 4 osoby):
- 400 g hovězího masa (svíčková nebo filet)
- 8 polévkových lžic. olej
- 3 stroužky česneku
- 4 snítky bazalky posvátné
- chilli (podle chuti)
- 7 polévkových lžic ústřicové omáčky
- 3 polévkové lžíce sójové omáčky
- 150 g mrkve (na nudličky)
- 100 g cibule (na proužky)
- 50 g čerstvého pepře
- 1,5 lžíce cukru
- Sůl, pepř
- 6 polévkových lžic vody
- Rýže
Postup:
- Hovězí maso nakrájíme na tenké plátky a minimálně 20 minut marinujeme ve směsi ústřicové omáčky, sóji, cukru, oleji, soli a pepře.
- Zeleninu očistíme a nakrájíme.
- Oloupejte listy ze svaté bazalky
- Nasekejte česnek
- Dejte vařit rýži.
- Zbylý olej zahřejte na woku.
- Osmažte česnek a chilli.
- Přidejte hovězí maso a opékejte 2-3 minuty.
- Vmíchejte zeleninu a trochu vody, opékejte další 2-3 minuty.
- Podáváme s rýží.
Dobrou chuť!