Co budete potřebovat:
- 500 g flank steaku nakrájeného na tenké proužky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce rýžového octa
- 1 lžíce sezamového oleje
- 2 stroužky česneku, mleté
- 1 lžička zázvoru, strouhaného
- 3 lžíce arašídového másla
- 2 lžíce hoisin omáčky
- 1 lžíce hnědého cukru
- Zázvor
- 1 dl vody
- Čerstvá zelenina (např. brokolice, mrkev, cukrový hrášek, cibule) nakrájená na tenké proužky
- 2 lžíce arašídů, hrubě nasekaných, na ozdobu
- Vařené nudle nebo rýže, k podávání
instrukce :
-
Proužky flank steaku marinujte ve směsi sójové omáčky, rýžového octa a sezamového oleje alespoň 15 minut.
-
Zahřejte plynový hořák HOT WOK a položte na něj pánev wok. Přidejte marinované nudličky flank steaku a rychle smažte, dokud nejsou zlaté a propečené. Vyjměte je z pánve a dejte stranou.
-
Do stejné pánve wok přidejte nasekaný česnek a nastrouhaný zázvor. Restujeme, dokud se vůně neuvolní.
-
Přidejte arašídové máslo, omáčku hoisin, hnědý cukr a vodu. Dobře promíchejte, dokud nebude omáčka hladká a dobře spojená.
-
Do omáčky přidejte nakrájenou zeleninu včetně cukrového hrášku a obyčejné cibule a restujte, dokud nebudou měkké, ale stále křupavé.
-
Uvařené nudličky flank steaku vhoďte zpět do pánve wok a dobře je promíchejte s omáčkou a zeleninou.
-
Podávejte s vařenými nudlemi nebo rýží.
-
Před podáváním ozdobte nahrubo nasekanými arašídy.
Toto je lahodný a chutný recept na Flank Steak v omáčce z arašídového másla s cukrovým hráškem a obyčejnou cibulí, dokonale připravený na vašem HOT WOK plynovém hořáku a pánvi wok.
Dobrou chuť!