Thajské smažené banány jsou klasickým asijským dezertem s smaženými banány, které najdete prakticky na každém rohu v jihovýchodní Asii, ale nemusíte cestovat tak daleko. Můžete si je vyrobit sami pomocí HOT WOK a možná je podávat se zmrzlinou a čokoládovou polevou.
Co budete potřebovat (porce pro 4 osoby):
- 4 banány
- 2,5 dl pšeničné mouky
- 2 polévkové lžíce. cukr
- 2,5 dl vody
- Arašídový nebo slunečnicový olej
- Moučkový cukr (podle chuti)
Postup:
Příprava:
- Mouku, cukr, jedlou sodu a vodu v míse vymíchejte do těsta.
- Banány zbavíme dužiny a nakrájíme je na 3 díly.
- Lehce je obalíme v mouce.
Wok:
- Zahřejte wok a přidejte olej (vyžaduje poměrně dost oleje).
- Kousky banánu namáčejte do těsta a nechte odkapat přebytečné těsto.
- Smažte je na oleji do zlatova.
- Vyndejte je a nechte okapat přebytečný olej.
Banány v případě potřeby lehce poprášíme moučkovým cukrem a ihned podáváme – nejlépe s vanilkovou zmrzlinou a čokoládovou polevou.