Mléko je ve skutečnosti smažené, ale z nějakého důvodu mu říkáme „pečené mléko“. Chuť a textura připomíná pudink.
Doba přípravy:
- zhruba 15 min
Co budete potřebovat (Porce pro 4 osoby):
- 200 g mléka
- 30 g kukuřičného škrobu
- 40 g cukru
- 35 g pšeničné mouky
- 1 vejce
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- Mix strouhanky a panko a panade
Instrukce:
- Smíchejte mléko, kukuřičný škrob a 30 g cukru.
- Směs nalijte do hrnce a zahřívejte na mírném ohni.
- Míchejte, dokud směs nebude krémová.
- Zahuštěnou směs dejte lžící do formy.
- Necháme 1 hodinu vychladit v lednici.
- V míse rozšleháme vejce, přidáme mouku, prášek do pečiva a 10 g cukru a mícháme, dokud nevznikne krémová směs.
- Vychladlé mléčné kuličky/tvary namáčíme do vaječné směsi a obalujeme ve strouhance a panko směsi.
- Smažíme při 170°C asi 3-5 minut, dokud povrch nezezlátne.